Vepřový bůček pečený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 524 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 53 g
- Sodík 1197 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 72 mg
- Draslík 188.8 mg
- Vláknina 136.5 mg
- Vitamín A 136.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.
-
2
Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.
-
3
Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.
-
4
Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.
-
5
Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.
-
6
Krátce převaříme.