Vepřový bůček pečený

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 15 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 1000 g Vepřový bok
  • 600 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 524 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 53 g
  • Sodík 1197 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 188.8 mg
  • Vláknina 136.5 mg
  • Vitamín A 136.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme, mírně osolíme, okmínujeme, vložíme do pekáče kůží dolů a mírně podlijeme vodou. Za občasného přelévání vznikajícím výpekem a podlévání vodou pečeme doměkka a dozlatova.

  • 2

    Ke konci pečení obrátíme bůček kůží nahoru a kůži na několika místech nařízneme a dopečeme, aby byla křupavá. V průběhu pečení bůček v tučných částech propichujeme.

  • 3

    Upečený bůček vyjmeme a část vypečené šťávy slijeme a necháme stranou.

  • 4

    Zbylou šťávu vysmahneme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a osmahneme. Zalijeme vodou, rozmícháme a vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

  • 5

    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec ji procedíme a vlijeme do ní vypečené sádlo.

  • 6

    Krátce převaříme.

Komentáře k receptu