Jáhly s medem a jablky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Jáhly - loupané proso
  • 3 ks Jablka
  • 2 ks Hrušky
  • 1 ks Cukr skořicový
  • 1 špetka Sůl
  • 5 dl Mléko plnotučné
  • 4 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • 8 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 89 g
  • Tuky 44 g
  • Sodík 63 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 77 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 343.6 mg
  • Vláknina 19270 mg
  • Vitamín A 19270 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 821.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jáhly dáme do síta a přelijeme je 1 litrem vařící vody. Pak je odkapané dáme do hrnce, přilijeme mléko, přimícháme špetku soli a vaříme je pomalu 30 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily.

  • 2

    Mezitím si omyjeme a oloupeme větší jablka s hruškami. Nahrubo je nastrouháme a ve větší míse promícháme s kokosem a skořicovým cukrem.

  • 3

    Když jsou jáhly uvařené, vyklopíme je do mísy, přidáme med a promícháme s ovocem a kokosem. Jáhlovou kaši dáme na talíře, každou porci polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a podáváme.

Komentáře k receptu