Jáhly s medem a jablky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 775 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 44 g
- Sodík 63 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 77 g
- Cholesterol 60.5 mg
- Draslík 343.6 mg
- Vláknina 19270 mg
- Vitamín A 19270 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 821.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jáhly dáme do síta a přelijeme je 1 litrem vařící vody. Pak je odkapané dáme do hrnce, přilijeme mléko, přimícháme špetku soli a vaříme je pomalu 30 minut. Dáme pozor, aby se nám nerozvařily.
-
2
Mezitím si omyjeme a oloupeme větší jablka s hruškami. Nahrubo je nastrouháme a ve větší míse promícháme s kokosem a skořicovým cukrem.
-
3
Když jsou jáhly uvařené, vyklopíme je do mísy, přidáme med a promícháme s ovocem a kokosem. Jáhlovou kaši dáme na talíře, každou porci polijeme 2 lžícemi rozpuštěného másla a podáváme.