Cuketové karbanátky s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 29 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Hříbky čerstvé
  • 500 g Cuketa
  • 1 kávová lžička Vegeta
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 0.11 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
  • 5 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 151 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 530 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 565.2 mg
  • Vláknina 4027.8 mg
  • Vitamín A 4027.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.7 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.

  • 2

    Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.

  • 3

    Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.

Komentáře k receptu