Cuketové karbanátky s hříbky
Suroviny
- 150 g Hříbky čerstvé
- 500 g Cuketa
- 1 kávová lžička Vegeta
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 0.11 dl Olej slunečnicový
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
- 5 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 151 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 7 g
- Sodík 530 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 565.2 mg
- Vláknina 4027.8 mg
- Vitamín A 4027.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.7 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé hříbky očistíme a omyjeme. Dáme vařit 1 litr vody a když přijde k varu, hříbky povaříme 1 minutu, pak je scedíme, prudce zchladíme a necháme odkapat. Takto připravené houby pokrájíme nadrobno.
-
2
Omytou cuketu i se slupkou nastrouháme na středním struhadle, osolíme ji a necháme ji 5–10 minut v klidu. Pak scedíme šťávu, k cuketě přidáme pokrájené houby, prolisovaný česnek, majoránku, vejce, sůl, pepř, hladkou mouku, Maizenu, Vegetu a 2–3 lžíce strouhanky (na zahuštění). Směs dobře promícháme, musí být hustší. Vytvoříme z ní karbanátky, které obalíme ve strouhance.
-
3
Ve velké pánvi si rozpálíme olej a karbanátky osmažíme z každé strany dozlatova. Smažíme je přibližně 3–4 minuty z každé strany.