Karamelizované podzimní ovoce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 15 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 29.2 mg
- Draslík 257.6 mg
- Vláknina 8862 mg
- Vitamín A 8862 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.7 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na čtvrtky. Švestky nebo slívy omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na dílky.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme cukr a pomerančovou šťávu. Za častého míchání povaříme, aby se cukr rozpustil. Zvýšíme příkon tepla a vaříme, až se začne tvořit zlatý karamel. Přidáme jablka a za stálého míchání je povaříme doměkka. Potom přidáme hrušky, povaříme doměkka a nakonec vsypeme švestky a ještě chvíli povaříme.
-
3
Ovoce má být měkké, obalené v karamelu a nemá se rozpadat.
-
4
Podáváme teplé, s kopečkem zakysané smetany.