Tvarohový koláč s džemem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 265 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 4 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 164.2 mg
- Vláknina 1144.8 mg
- Vitamín A 1144.8 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrníčku z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.
-
2
Do mísy prosejeme hladkou a téměř všechnu polohrubou mouku. Přidáme 1 vejce, 20 g vanilkového cukru, kypřící prášek, 40 g krupicového cukru, přilijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Vál posypeme zbylou polohrubou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto. Válečkem rozválíme na plát o velikosti plechu.
-
3
Plech vymažeme máslem, položíme na něj rozválené těsto, potřeme ho džemem a na džem natřeme tvarohovou náplň. Tu připravíme smícháním tvarohu, zbylého krupicového a vanilkového cukru a rozinek. Koláč vložíme do horké trouby a pečeme 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme ho na úhledné porce.