Tvarohový koláč s džemem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 200 g Džem jahodový
  • 100 g Cukr krupice
  • 200 g Mouka polohrubá
  • 30 g Droždí
  • 40 g Cukr vanilka
  • 13 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Tvaroh měkký
  • 40 g Máslo jihočeské
  • 150 g Rozinky bílé
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 265 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 34 mg
  • Draslík 164.2 mg
  • Vláknina 1144.8 mg
  • Vitamín A 1144.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrníčku z vlažného mléka a droždí připravíme kvásek, který necháme na teplém místě vykynout.

  • 2

    Do mísy prosejeme hladkou a téměř všechnu polohrubou mouku. Přidáme 1 vejce, 20 g vanilkového cukru, kypřící prášek, 40 g krupicového cukru, přilijeme kvásek a vypracujeme tuhé těsto, které necháme na teplém místě 30 minut vykynout. Vál posypeme zbylou polohrubou moukou a na něj vyndáme vykynuté těsto. Válečkem rozválíme na plát o velikosti plechu.

  • 3

    Plech vymažeme máslem, položíme na něj rozválené těsto, potřeme ho džemem a na džem natřeme tvarohovou náplň. Tu připravíme smícháním tvarohu, zbylého krupicového a vanilkového cukru a rozinek. Koláč vložíme do horké trouby a pečeme 20 minut. Upečený koláč necháme vychladnout a nakrájíme ho na úhledné porce.

Komentáře k receptu