Zelňačka s klobásou

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Brambory
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Bobkový list
  • 5 g Cukr moučkový
  • 150 g Klobása uzená
  • 300 g Zelí kysané
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 30 ml Ocet kvasný lihový
  • 750 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 271 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 983 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 25 mg
  • Draslík 271.8 mg
  • Vláknina 8117 mg
  • Vitamín A 8117 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí trochu pokrájíme a vložíme do hrnce i s nálevem. Dolijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme bobkový list a přivedeme k varu. Ve smetaně rozmícháme mouku a přilijeme do hrnce. Vaříme asi 15 minut. Poté přisypeme na kostičky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu a povaříme. Podle chuti přidáme cukr a ocet.

  • 2

    Polévku podáváme horkou.

Komentáře k receptu