Bramborový koláč s bylinkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Zakysaná smetana
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 ks Těsto na pizzu
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Brambory
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Koření pěti vůní
  • 1 polévková lžíce Tuk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 593 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 688 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 155.2 mg
  • Draslík 425.8 mg
  • Vláknina 7289.8 mg
  • Vitamín A 7289.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Těsto pak vložíme do tukem vymaštěné formy na koláč. Nezapomeňme udělat kvalitní okraj, aby nám následně nevytekla náplň.

  • 2

    Uvařme dvě brambory a ty následně našlehejme se zakysanou smetanou. Přidejme vejce a nastrouhaný parmezán, bylinkovou směs a špetku pepře a soli.

  • 3

    Nyní směsí potřeme těsto, které již máme ve formě. Vložíme do trouby a pečeme na 200 stupňů cca 45 minut.

Komentáře k receptu