Polévka z vepřových žeber

Hodnocení 3x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 50 g Cibule
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 30 g Česnek
  • 5 g Nové koření celé
  • 5 g Pepř černý celý
  • 1000 g Vepřová žebra
  • 1300 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 778 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 59 g
  • Sodík 1181 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 202.5 mg
  • Draslík 991.1 mg
  • Vláknina 6777.8 mg
  • Vitamín A 6777.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce vložíme vepřová žebra, zalijeme vodou, osolíme, přidáme kuličky nového koření, celého pepře, bobkový list, kousek cibule, přivedeme k varu a vaříme hodinu. Vývar scedíme, maso obereme od kosti, trochu pokrájíme a vrátíme ho do polévky. Polévku znovu přivedeme k varu.

  • 2

    Brambory očistíme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, přisypeme do polévky, povaříme, dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Polévku odstavíme a horkou podáváme.

Komentáře k receptu