Hovězí maso se žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1 ks Cibule
  • 1 hrst Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 špetka Sůl
  • 30 dkg Žampiony čerstvé
  • 0.5 kg Hovězí maso přední
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 4 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 577 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 121.6 mg
  • Draslík 777.4 mg
  • Vláknina 4602.3 mg
  • Vitamín A 4602.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na oleji.

  • 2

    Vložíme nakrájené hovězí maso, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme do poloměkka.

  • 3

    Poté přidáme nakrájené žampiony a dusíme doměkka. Stále podléváme.

  • 4

    Ve smetaně rozkvedláme mouku a zahustíme omáčku.

  • 5

    Dochutíme solí a octem.

Komentáře k receptu