Griliášové řezy s máslovým krémem
Suroviny
- 50 g Mandle
- 40 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 120 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 50 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Cukr krupice
- 150 g Džem rybízový
- 60 g Cukr moučkový
- 150 g Cukr moučkový
- 50 g Piškoty dětské
- 6 ks Vaječný bílek slepičí
- 6 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 2 polévková lžíce Rum
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 43 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 406.2 mg
- Draslík 194.9 mg
- Vláknina 3809.5 mg
- Vitamín A 3809.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme utlučený griliáš, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme na cca 5 cm široké řezy. Polovinu potřeme máslovým krémem, složíme na ně druhou polovinu těsta, řezy dokrájíme. Povrch potřeme rybízovým džemem, posypeme griliášem a pomocí kornoutku dozdobíme hubinkami z máslové nádivky.
-
3
Na nádivku utřeme do pěny máslo, přidáme cukr, rum, část nádivky odložíme na ozdobení, do zbytku vmícháme griliáš.
-
4
Griliáš: Na suché pánvi necháme zezlátnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, nalijeme na mastný plech a odložíme do chladu. Poté utlučeme a prosejeme.