Griliášové řezy s máslovým krémem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Mandle
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Ořechy vlašské
  • 100 g Cukr krupice
  • 150 g Džem rybízový
  • 60 g Cukr moučkový
  • 150 g Cukr moučkový
  • 50 g Piškoty dětské
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 6 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 1 špetka Vanilka mletá
  • 2 polévková lžíce Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 82 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 71 g
  • Cholesterol 406.2 mg
  • Draslík 194.9 mg
  • Vláknina 3809.5 mg
  • Vitamín A 3809.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Máslo smícháme s cukrem, žloutky, vanilkou, nastrouhanou citrónovou kůrou a třeme cca 25 minut. Poté přidáme utlučený griliáš, strouhané mandle, tuhý sníh ušlehaný z bílků, mouku a rozdrobené piškoty.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, v rozpálené troubě upečeme do zlatova. Necháme vychladnout, nakrájíme na cca 5 cm široké řezy. Polovinu potřeme máslovým krémem, složíme na ně druhou polovinu těsta, řezy dokrájíme. Povrch potřeme rybízovým džemem, posypeme griliášem a pomocí kornoutku dozdobíme hubinkami z máslové nádivky.

  • 3

    Na nádivku utřeme do pěny máslo, přidáme cukr, rum, část nádivky odložíme na ozdobení, do zbytku vmícháme griliáš.

  • 4

    Griliáš: Na suché pánvi necháme zezlátnout cukr, vmícháme nasekané ořechy, nalijeme na mastný plech a odložíme do chladu. Poté utlučeme a prosejeme.

Komentáře k receptu