Pohanková kaše se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Anglická slanina
  • 150 g Pórek
  • 150 g Sýr Eidam cihla 45%
  • 250 g Pohanka
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2.5 dl Voda pitná
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 95 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 1179 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 67.4 mg
  • Draslík 579.3 mg
  • Vláknina 14786 mg
  • Vitamín A 14786 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pohanku dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka přibližně 25 minut.

  • 2

    Jarní zelenou cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu s cibulkou a pórkem, promícháme a osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr nastrouháme.

  • 3

    Pohankovou kaši dáme na talíře. Posypeme sýrem, na každou porci dáme 2 lžíce osmažené cibulky s pórkem, slaninou i omastkem a podáváme.

Komentáře k receptu