Pohanková kaše se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1179 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 67.4 mg
- Draslík 579.3 mg
- Vláknina 14786 mg
- Vitamín A 14786 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku dobře promyjeme a dáme do hrnce. Zalijeme vodou, přidáme sůl a vaříme doměkka přibližně 25 minut.
-
2
Jarní zelenou cibulku a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na tenká kolečka. Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. V pánvi si rozpálíme sádlo, přidáme slaninu s cibulkou a pórkem, promícháme a osmažíme dozlatova. Tvrdý sýr nastrouháme.
-
3
Pohankovou kaši dáme na talíře. Posypeme sýrem, na každou porci dáme 2 lžíce osmažené cibulky s pórkem, slaninou i omastkem a podáváme.