Kuře jako kachna
Suroviny
- 1200 g Kuře
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Rohlíky bílé
- 1 ks Vejce slepičí
- 0.5 ks Droždí
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 l Voda pitná
- 60 dkg Mouka pšeničná hrubá
- 0.5 kg Zelí kysané
- 2 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1366 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 55 g
- Sodík 635 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 292.2 mg
- Draslík 971.4 mg
- Vláknina 14255.5 mg
- Vitamín A 14255.5 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolíme a okmínujeme kuře, naplníme je kysaným zelím. Zbytkem zelí obložíme kuře na pekáči. Podmastíme trochou sádla a podlijeme vodou.
-
2
Pečeme dozlatova v troubě. Před koncem pečení kuře rozporcujeme a dopečeme.
-
3
Knedlíky zaděláme. Do těsta vmícháme kostky rohlíků.
-
4
Vytvarujeme dva stejné knedlíky, které necháme 10 minut odpočinout. Vaříme v osolené vodě 20 minut.