Bramborák pečený v troubě se sýrem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 200 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 200 g Šunkový salám
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 2 kávová lžička Sádlo vepřové škvařené
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 343 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 549.3 mg
  • Vláknina 6588.5 mg
  • Vitamín A 6588.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky. Rozklepneme celé vejce, majoránku, podle chuti sůl, pepř, nastrouháme salám, promícháme a vylijeme na řádně sádlem vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč. Bramborákovou směs posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do teplé trouby a pečeme do zlatova 30 minut.

  • 2

    Upečený bramborák nakrájíme na porce.

Komentáře k receptu