Bramborák pečený v troubě se sýrem
Suroviny
- 700 g Brambory
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 200 g Šunkový salám
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Majoránka
- 2 kávová lžička Sádlo vepřové škvařené
- 3 ks Vejce slepičí
- 5 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 343 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 549.3 mg
- Vláknina 6588.5 mg
- Vitamín A 6588.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme do mísy, přidáme prolisovaný česnek, mouku, 2 lžíce strouhanky. Rozklepneme celé vejce, majoránku, podle chuti sůl, pepř, nastrouháme salám, promícháme a vylijeme na řádně sádlem vymaštěný a strouhankou vysypaný pekáč. Bramborákovou směs posypeme nastrouhaným sýrem, vložíme do teplé trouby a pečeme do zlatova 30 minut.
-
2
Upečený bramborák nakrájíme na porce.