Telecí žebírko přírodní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1500 g Telecí ledviny
  • 30 g Sůl
  • 150 g Tuk
  • 450 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 373 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 1571 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 572.3 mg
  • Draslík 437 mg
  • Vláknina 189 mg
  • Vitamín A 189 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.7 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.

  • 2

    Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.

  • 3

    Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko.

  • 4

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu