Telecí žebírko přírodní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 373 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 28 g
- Sodík 1571 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 572.3 mg
- Draslík 437 mg
- Vláknina 189 mg
- Vitamín A 189 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí pečeni (ledvinu) opláchneme a zbavíme obratlových výčnělků. Odsekneme z ní žebírko, mírně je naklepeme, osolíme, na tuku rychleji opečeme (maso musí být propečené i u kosti) a vyjmeme.
-
2
Výpek zaprášíme trochou prosáté mouky, osmahneme, zastříkneme vývarem a rozšleháme. Krátce povaříme, přisolíme a přecedíme.
-
3
Nakonec šťávu zjemníme máslem a velmi krátce v ní prohřejeme opečené žebírko.
-
4
Ihned podáváme.