Mozečková polévka se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mrkev kořen
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 30 g Sádlo škvařené
  • 100 g Vepřový mozek
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 224 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 1024 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 568 mg
  • Draslík 126 mg
  • Vláknina 1992.5 mg
  • Vitamín A 1992.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový mozeček ponoříme na chvilku do horké vody, vyjmeme, odblaníme, vyndáme žilky, nakrájíme na menší kousky. Očištěnou mrkev a celer nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, necháme zrůžovět, přidáme mozeček, orestujeme, osolíme, opepříme a chvilku podusíme. Zalijeme vodou a přivedeme k varu. V pánvi z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku a opatrně přilijeme do polévky. Metlou dobře rozmícháme, přidáme zeleninu a dovaříme. Ochutíme polévkovým kořením a můžeme podávat.

Komentáře k receptu