Zapékaní raci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 452 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 29 g
- Sodík 292 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 285.1 mg
- Draslík 661.6 mg
- Vláknina 2946.3 mg
- Vitamín A 2946.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 5.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 74.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme do mírného zhoustnutí. Vmícháme 20g nastrouhaného sýru, sůl, pepř, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené maso z uvařených raků.
-
2
Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým máslem.
-
3
Pokrm zapékáme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě.
-
4
Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou a ozdobíme dílkem omytého citronu. Ihned podáváme.