Zapékaní raci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Sýr Čedar
  • 200 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 8 ks Rak říční
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 292 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 285.1 mg
  • Draslík 661.6 mg
  • Vláknina 2946.3 mg
  • Vitamín A 2946.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 5.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 74.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji smetanou a povaříme do mírného zhoustnutí. Vmícháme 20g nastrouhaného sýru, sůl, pepř, žloutky a vše dobře promícháme. Nakonec přidáme nadrobno nakrájené maso z uvařených raků.

  • 2

    Směs vložíme do zapékací mísy, posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a pokapeme rozehřátým máslem.

  • 3

    Pokrm zapékáme pod grilem nebo v silně vyhřáté troubě.

  • 4

    Před podáváním posypeme každou porci nasekanou petrželkou a ozdobíme dílkem omytého citronu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu