Bramborová polévka s hříbky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 251 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1976 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 12.1 mg
- Draslík 1008 mg
- Vláknina 8505 mg
- Vitamín A 8505 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme plátky hříbků. Přisypeme cibuli s kmínem a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a jakmile se polévka začne vařit, za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny, potom přidáme brambory a dovaříme. Podle chuti přidáme polévkové koření a podáváme.