Bramborová polévka s hříbky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 100 g Cibule
  • 20 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 10 g Kmín celý
  • 5 g Majoránka
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 500 g Hříbky čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 1200 ml Voda pitná
  • 5 ml Polévkové koření Maggi
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1976 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 1008 mg
  • Vláknina 8505 mg
  • Vitamín A 8505 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné brambory nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, hříbky očistíme, opláchneme a nakrájíme na plátky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo a na něm orestujeme plátky hříbků. Přisypeme cibuli s kmínem a smažíme, dokud cibule nezezlátne. Zalijeme vodou, ochutíme solí, pepřem, přidáme česnek a majoránku. V trošce vody rozmícháme mouku a jakmile se polévka začne vařit, za stálého míchání vlijeme do polévky. Vaříme nejméně půl hodiny, potom přidáme brambory a dovaříme. Podle chuti přidáme polévkové koření a podáváme.

Komentáře k receptu