Kynuté buchty plněné švestkami
Suroviny
- 500 g Mouka polohrubá
- 30 g Droždí
- 300 g Švestky sušené
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 5 g Máslo jihočeské
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 dl Mléko plnotučné
- 3 polévková lžíce Cukr krupice
- 4 polévková lžíce Skořice mletá
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- 2 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 280 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 4 g
- Sodík 106 mg
- Bílkoviny 8 g
- Uhlovodany 55 g
- Cholesterol 42.6 mg
- Draslík 417.5 mg
- Vláknina 7539 mg
- Vitamín A 7539 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 104.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrníčku zahřejeme mléko, přidáme droždí, lžíci cukru a necháme vzejít kvásek. Do mísy vysypeme mouku, 1 ks vejce, vanilkový cukr, cukr krupice, kypřící prášek, máslo, vylijeme kvásek a rukama, anebo kuchyňským robotem vypracujeme hladké těsto, které dáme na teplé místo vykynout.
-
2
Na moukou vysypaný vál vylijeme vykynuté těsto, rozválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka, na každé položíme dvě švestky obalené ve skořicí, těsto pořádně spojíme a skládáme na sádlem vymazaný plech. Na plechu necháme ještě 10 minut vykynout, potřeme rozkvedlaným vejcem, vložíme do předehřáté trouby, kde pečeme 30 minut. Upečené koláče posypeme moučkovým cukrem.