Guláš na víně
Suroviny
- 200 g Játra hovězí
- 100 g Slanina vepřová
- 250 g Smetana 33% (šlehačka)
- 5 g Bobkový list
- 5 g Nové koření celé
- 600 g Hovězí maso přední
- 1 kávová lžička Tymián čerstvý
- 4 ks Cibule
- 2 ks Česnek
- 2 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Vývar z hovězích kostí
- 1 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 363 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 24 g
- Sodík 894 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 132.9 mg
- Draslík 1160.4 mg
- Vláknina 1952.9 mg
- Vitamín A 1952.9 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce dáme na kostičky nakrájenou slaninu, kterou osmažíme tak, aby vznikly škvarky.
-
2
K ním přisypeme nadrobno nasekanou cibuli, osmahneme dozlatova, dáme na kostky nakrájené maso, na kolečka nakrájený česnek a za stálého míchání smažíme. Zalijeme vývarem, vhodíme bobkový list, nové koření, tymián, sůl, přiklopíme poklicí a vložíme do teplé trouby na 30 minut.
-
3
Vyndáme z trouby a do guláše přidáme na kostky nakrájená játra, přilijeme víno, přiklopíme a vrátíme do trouby na 40 minut.
-
4
V hrníčku smícháme smetanu s moukou, dobře rozšleháme, vylijeme do guláše dochutíme solí, pepřem a na sporáku necháme projít varem.