Makový koláč s třešněmi a mandlemi
Suroviny
- 70 g Mandle
- 150 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Cukr vanilka
- 170 g Mák mletý
- 170 g Cukr moučkový
- 0.25 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Nové koření mleté
- 1 špetka Skořice mletá
- 0.25 kg Třešně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 643 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 47 g
- Sodík 65 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 280.8 mg
- Draslík 420 mg
- Vláknina 15775.3 mg
- Vitamín A 15775.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 702.3 mg
- Vitamín E 4.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, kůru a šťávu z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté vmícháme jemně umletý mák, nadrobno nasekané mandle, skořici, zrnko tlučeného nového koření a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy, poklademe třešněmi a v mírně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme vanilkovým cukrem.