Zapečená vřeténka
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 40%
- 500 g Těstoviny konzumní
- 250 g Maso mleté - mix
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Majoránka
- 1 špetka Podravka
- 4 stroužek Česnek
- 2 l Voda pitná
- 1 balení Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 4 polévková lžíce Kečup
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 981 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 47 g
- Sodík 216 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 95 mg
- Draslík 58.4 mg
- Vláknina 1156.4 mg
- Vitamín A 1156.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Uvaříme vřeténka, zpěníme na oleji cibulku.
-
2
Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a okořeníme podravkou. K opečenému masu přidáme rozmačkaný česnek a majoránku. Osmahneme a zalijeme pasírovanými rajčaty s kečupem a lžící hladké mouky.
-
3
Do částečně vychladlé omáčky přilijeme smetanu. Přisypeme vřeténka a promícháme.
-
4
Směs dáme do vymazané formy, zasypeme sýrem a pečeme při 180 stupních 25 minut.