Krupicový koláč s třešněmi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 672 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 30 g
- Sodík 113 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 497.6 mg
- Draslík 326.9 mg
- Vláknina 6883.3 mg
- Vitamín A 6883.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 845.5 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme žloutky s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici.
-
2
Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj poklademe omyté třešně a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.