Krupicový koláč s třešněmi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Ořechy vlašské
  • 180 g Pšeničná krupice
  • 300 g Třešně
  • 300 g Cukr moučkový
  • 0.5 ks Citrony
  • 8 ks Vaječný bílek slepičí
  • 8 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 672 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 113 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 497.6 mg
  • Draslík 326.9 mg
  • Vláknina 6883.3 mg
  • Vitamín A 6883.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 845.5 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme žloutky s cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a šťávou z citronu a třeme do zhoustnutí. Poté zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků, nastrouhané ořechy a krupici.

  • 2

    Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech, na něj poklademe omyté třešně a ve středně vyhřáté troubě upečeme dozlatova. Hotový koláč posypeme cukrem, necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu