Cuketo-mrkvové lívance s tvarohovým krémem
Suroviny
- 100 g Borůvky
- 500 g Cuketa
- 300 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Tvaroh jemný
- 20 g Droždí
- 100 g Džem borůvkový
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Cukr vanilka
- 2 špetka Sůl
- 3 dl Mléko polotučné
- 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
- 0.15 dl Olej slunečnicový
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 710 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 106 g
- Sodík 347 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 157.7 mg
- Draslík 514.5 mg
- Vláknina 10982.5 mg
- Vitamín A 10982.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh si vyšleháme se smetanou, práškovým cukrem, s jedním sáčkem vanilkového cukru a rozmačkanými omytými borůvkami, krém uložíme do chladničky.
-
2
Cuketu s mrkví oloupeme a omyjeme. Cuketu rozkrojíme, zbavíme semínek a jemně nastrouháme. Mrkev též jemně nastrouháme.
-
3
Do mísy dáme vlažné mléko. Přidáme rozdrobené droždí, cukr, zašleháme 2 žloutky a sůl, po částech vmícháme mouku. Nakonec přimícháme cuketu s mrkví. Z bílků vyšleháme tuhý sníh s vanilkovým cukrem a zlehka ho přimícháme do těsta.
-
4
Těsto by mělo být řidší. Necháme ho na teplém místě vykynout přibližně 15 minut.
-
5
V lívanečníku na rozpálený tuk malou naběračkou nalijeme těsto, mírně pohybem pánve těsto rozlijeme, malé lívance smažíme po obou stranách dozlatova.
-
6
Teplé lívance potřeme džemem, na každý ozdobně nastříkáme tvarohový krém a podáváme.