Rybízový koláč s cukrovým sněhem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Cukr krupice
- 150 g Cukr moučkový
- 500 g Rybíz červený
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Citronová kůra
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.125 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 792 kcal
- Sacharidy 105 g
- Tuky 36 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 71 g
- Cholesterol 290.8 mg
- Draslík 339.4 mg
- Vláknina 9426.1 mg
- Vitamín A 9426.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme, přidáme cukr, žloutky, strouhanou citronovou kůru, vanilku, cca 20 minut třeme, poté vmícháme prosátou mouku a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto vlijeme a rozetřeme do vymazané, moukou vysypané formy, v mírně vyhřáté troubě upečeme do zlatova.
-
3
Hotový koláč poklademe rybízem, potřeme cukrovým sněhem a ještě cca 4 minuty zapečeme. Necháme vychladnout, nakrájíme a podáváme.
-
4
Na cukrový sníh svaříme ve studené vodě cukr, ještě horký jej nalijeme po kapkách do tuhého sněhu ušlehaného z bílků.