Vepřová játra na bílém víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 332 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 21 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 351.2 mg
- Draslík 383.3 mg
- Vláknina 2463.2 mg
- Vitamín A 2463.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 42.9 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra umyjeme, odblaníme, nakrájíme na tenké plátky a na pánvi v rozpáleném oleji opečeme.
-
2
Přidáme na kolečka nakrájený česnek, pepř, žampiony, kapii, zalijeme vínem a chvilku podusíme.
-
3
Hotová játra před podáváním osolíme a dochutíme šťávou z citrónu.