Vepřové žebírko v těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 700 g Vepřové kotlety
  • 200 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 519 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 194 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 162.3 mg
  • Draslík 582.7 mg
  • Vláknina 2168.3 mg
  • Vitamín A 2168.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oloupeme a na jemném struhadle nastrouháme do mísy, kam přidáme vejce, prolisovaný česnek, mouku, sůl, pepř, dobře lžící promícháme a podle potřeby přisypeme strouhanku.

  • 2

    Maso nakrájíme na širší plátky, okraje nařízneme, obalíme v kari koření a na pánvi v rozpáleném sádle zprudka osmažíme a dáváme stranou, aby vychladlo. Osmažené maso obalíme nejdříve v nastrouhaném sýru, potom v bramborákovém těstíčku a opět dáváme na pánev, kde pozvolna pečeme.

Komentáře k receptu