Domácí mandlová zmrzlina

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 50 g Mandle mleté
  • 10 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 500 ml Mléko plnotučné
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 326 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 9 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 197.6 mg
  • Draslík 114.4 mg
  • Vláknina 1850 mg
  • Vitamín A 1850 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 775.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V kastrůlku uvedeme do varu 300ml mléka smíchaného s cukrem, vanilkovým cukrem a mletými mandlemi.

  • 2

    Ve zbylém mléce rozmícháme žloutky, maizenu a za stálého míchání vlijeme do vařícího mléka. Chvíli povaříme do zhoustnutí.

  • 3

    Po vychladnutí krém vložíme do nerezové nádoby a dáme zmrazit. (Můžeme použít i zmrzlinový strojek.)

Komentáře k receptu