Pečený meruňkový puding
Suroviny
- 35 g Džem meruňkový
- 35 g Máslo čerstvé
- 15 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 15 g Strouhanka
- 105 g Cukr moučkový
- 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.333333 l Mléko plnotučné
- 2 polévková lžíce Džem meruňkový
- 2 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 620 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 26 g
- Sodík 116 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 401.3 mg
- Draslík 171.1 mg
- Vláknina 1529.3 mg
- Vitamín A 1529.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 708.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve upražíme světlou jíšku z másla a mouky. Zalijeme mlékem, povaříme, odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Musí vzniknout hustá kaše. Poté přidáme 45g cukru, kypřicí prášek a žloutky.
-
2
Zvlášť rozmícháme meruňkový džem se zbytkem cukru po částech přidáme k připravené směsi. Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
3
Hmotu rozetřeme do vymazané a strouhankou vysypané formy. Vložíme ji většího kastrolu naplněného vroucí vodou a pečeme v troubě, v páře cca 60 minut.
-
4
Hotový puding posypeme cukrem, můžeme přelít meruňkovým džemem a podáváme.