Šumavské krůtí karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 393 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 24 g
- Sodík 650 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 349.6 mg
- Draslík 490.9 mg
- Vláknina 1161.5 mg
- Vitamín A 1161.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí maso nameleme na masovém strojku. Na pánvi zpěníme na polovině másla nakrájenou cibuli. Necháme ji vychladnout.
-
2
Cibuli dáme do mísy, přidáme krůtí maso, nadrobno nakrájenou šunku, sekanou petržel, sůl, pepř a smícháme dohromady. Z hmoty vytvarujeme 4 karbanátky. Přikryjeme je a necháme 30 minut chladit.
-
3
Rozehřejeme olej s druhou polovinou másla. Když začne máslo pěnit, vložíme do něj karbanátky a zprudka je 2-3 minuty z každé strany dozlatova osmažíme.
-
4
Odstavíme na mírnější oheň a asi 10 minut dosmažíme, jednou obrátíme, aby nezůstaly uvnitř syrové.
-
5
Z pánve je vyndáme a necháme osušit na papírových ubrouscích.
-
6
Na pánev rozklepneme vejce a středně prudce je smažíme, až jsou bílky pevné a žloutky ještě měkké. Karbanátky rozdělíme na talíře, na ně položíme vejce a servírujeme.