Pohanka s růžičkovou kapustou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 5 g
- Sodík 352 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 1.1 mg
- Draslík 53.7 mg
- Vláknina 5310 mg
- Vitamín A 5310 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou, dáme ji do hrnce, zalijeme 7 dl vody a pomalu uvaříme pod pokličkou doměkka. Vaříme 30 minut.
-
2
Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na kolečka. Očištěnou růžičkovou kapustu omyjeme a rozkrájíme na čtvrtky.
-
3
V hlubší pánvi na rozpáleném másle s olejem osmažíme cibuli dozlatova. Přidáme růžičkovou kapustu, osolíme, posypeme pepřem, drceným kmínem a pod pokličkou dusíme doměkka.
-
4
Uvařenou pohanku smícháme s kapustou, dochutíme mořskou solí a podáváme.