Karbanátky z čerstvých hříbků

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 400 g Houby čerstvé
  • 2 kávová lžička Majoránka
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 l Voda pitná
  • 0.06 dl Olej slunečnicový
  • 0.5 kg Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 285 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 529 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 40 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 475 mg
  • Vláknina 8239.9 mg
  • Vitamín A 8239.9 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory se slupkou uvaříme ve slané vodě, scedíme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka.

  • 2

    Na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme sladkou papriku, nakrájené houby a dusíme do změknutí hub. Do hotových hub přidáme vymačkané housky, vejce, oloupané a nastrouhané brambory, majoránku, pepř. Směs promícháme a rukama tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozehřátém oleji dočervena.

Komentáře k receptu