Karbanátky z čerstvých hříbků
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 6 g
- Sodík 529 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 40 g
- Cholesterol 92 mg
- Draslík 475 mg
- Vláknina 8239.9 mg
- Vitamín A 8239.9 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory se slupkou uvaříme ve slané vodě, scedíme a dáme vychladnout. Housky namočíme do mléka.
-
2
Na pánvi s rozehřátým olejem dozlatova zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, přidáme sladkou papriku, nakrájené houby a dusíme do změknutí hub. Do hotových hub přidáme vymačkané housky, vejce, oloupané a nastrouhané brambory, majoránku, pepř. Směs promícháme a rukama tvarujeme placky, které obalíme ve strouhance a pečeme na rozehřátém oleji dočervena.