Mrkvový nákyp s rozinkami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 30 g Strouhanka
- 20 g Strouhanka
- 30 g Cukr vanilka
- 30 g Rozinky tmavé
- 0.25 kávová lžička Skořice mletá
- 0.25 ks Citrony
- 6 ks Mrkev kořen
- 3 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vaječný žloutek slepičí
- 0.25 l Mléko plnotučné
- 1.2 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Cukr moučkový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 432 g
- Sodík 126 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 243.9 mg
- Draslík 76.3 mg
- Vláknina 11839.1 mg
- Vitamín A 11839.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 329 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme, uvaříme a nastrouháme nebo prolisujeme. V míse utřeme máslo s cukrem, žloutky a strouhanou citronovou kůrou. Poté vmícháme mrkev, rozinky, mletou skořici, strouhanku navlhčenou mlékem a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Směs promícháme, rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně vyhřáté troubě pečeme cca 60 minut.
-
3
Hotový nákyp posypeme ihned cukrem a ještě teplý podáváme.