Ořechový nákyp se šlehačkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hrubá
  • 60 g Ořechy vlašské
  • 20 g Strouhanka
  • 120 g Cukr moučkový
  • 30 g Piškoty dětské
  • 0.25 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
  • 1.5 polévková lžíce Punč
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 77 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 248.8 mg
  • Draslík 119.1 mg
  • Vláknina 2051.7 mg
  • Vitamín A 2051.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 20 minut. Poté přidáváme po kapkách punč, strouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a mouku a zlehka promícháme.

  • 2

    Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova.

  • 3

    Nákyp necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.

Komentáře k receptu