Ořechový nákyp se šlehačkou
Suroviny
- 10 g Máslo čerstvé
- 20 g Mouka pšeničná hrubá
- 60 g Ořechy vlašské
- 20 g Strouhanka
- 120 g Cukr moučkový
- 30 g Piškoty dětské
- 0.25 ks Citrony
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vanilkový lusk
- 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
- 1.5 polévková lžíce Punč
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 27 g
- Sodík 77 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 248.8 mg
- Draslík 119.1 mg
- Vláknina 2051.7 mg
- Vitamín A 2051.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cukr prosejeme, smícháme se žloutky, vanilkou, nastrouhanou citronovou kůrou a třeme cca 20 minut. Poté přidáváme po kapkách punč, strouhané ořechy, tuhý sníh ušlehaný z bílků, rozdrobené piškoty a mouku a zlehka promícháme.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a v mírně rozpálené troubě upečeme dozlatova.
-
3
Nákyp necháme vychladnut, vyklopíme, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.