Čokoládový nákyp s mandlemi
Suroviny
- 70 g Čokoláda hořká
- 70 g Mandle
- 70 g Máslo čerstvé
- 20 g Máslo čerstvé
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Cukr moučkový
- 0.5 kávová lžička Citronová kůra
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 4 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Vanilka mletá
- 0.25 l Smetana čerstvá ke šlehání
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 48 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 318.9 mg
- Draslík 256 mg
- Vláknina 5565.6 mg
- Vitamín A 5565.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.4 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Máslo umícháme do pěny, přidáme cukr, žloutky, vanilku, citronovou kůru a třeme cca 20 minut. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu, strouhané neloupané mandle a tuhý sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Těsto rozetřeme do vymazané a vysypané formy a pečeme v mírně vyhřáté troubě cca 45 minut. Hotový nákyp vyklopíme do mísy, necháme vychladnout, dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.