Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Strouhanka
  • 20 g Droždí
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 ks Petržel - nať
  • 2 ks Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 0.26 dl Olej slunečnicový
  • 1 šálek Ovesné vločky
  • 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 polévková lžíce Majoránka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 237 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 296.1 mg
  • Vláknina 7025 mg
  • Vitamín A 7025 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené.

  • 2

    Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut.

  • 3

    Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 4

    V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.

  • 5

    V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.

Komentáře k receptu