Karbanátky z ovesných vloček a kvasnic
Suroviny
- 80 g Strouhanka
- 20 g Droždí
- 1 ks Cibule
- 0.5 ks Petržel - nať
- 2 ks Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 0.26 dl Olej slunečnicový
- 1 šálek Ovesné vločky
- 2 polévková lžíce Jáhly - loupané proso
- 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.5 polévková lžíce Majoránka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 237 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 9 g
- Sodík 334 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 296.1 mg
- Vláknina 7025 mg
- Vitamín A 7025 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ovesné vločky a jáhly spaříme 1 litrem horké vody, dáme je do hrnce, zalijeme 1/2 litrem vody a necháme 12 hodin namočené.
-
2
Druhý den je uvaříme na kaši. Budeme pomalu vařit přibližně 30 minut.
-
3
Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželovou nať omyjeme a pokrájíme nadrobno.
-
4
V pánvi na oleji (2 lžíce) zpěníme cibuli, pak na ni rozpustíme kvasnice. Když se začnou smažit (mají charakteristickou vůni), tak je přimícháme do kaše s majoránkou, petrželkou, pepřem, česnekem a popřípadě dosolíme podle chuti. Kaši zahustíme moukou a vytvoříme karbanátky, které obalíme ve strouhance.
-
5
V pánvi rozpálíme olej a karbanátky smažíme z každé strany dozlatova.