Zelenina dušená s vejci a smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 114 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 261.6 mg
- Draslík 497.1 mg
- Vláknina 5606.3 mg
- Vitamín A 5606.3 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 87.4 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nadrobno nakrájíme a vsypeme do pánve potřené prolisovaným česnekem. Přidáme máslo a cibuli zpěníme.
-
2
Papriky očistíme a nakrájíme na nudličky, rajčata omyjeme a nakrájíme na dílky. Zeleninu přidáme do pánve, osolíme, opepříme a dusíme, až se šťáva odpaří.
-
3
Vejce rozšleháme se smetanou, vlijeme na zeleninu a bez míchání necháme ztuhnout.
-
4
Pokrm upravíme na talíře a posypeme nasekanou petrželkou.