Hroznový závin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 586 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 32 g
- Sodík 15 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 56.9 mg
- Draslík 365.9 mg
- Vláknina 6320 mg
- Vitamín A 6320 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.5 mg
- Vitamín E 3.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát. Posypeme mletými mandlemi (nebo ořechy), omytým hroznovým vínem a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu.
-
2
Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
-
3
Po vychladnutí nakrájíme na porce a podáváme.