Kynuté tvarohové preclíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Tvaroh tučný
  • 30 g Droždí
  • 40 g Cukr moučkový
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 200 ml Olej rostlinný
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 780 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 228 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 262.5 mg
  • Draslík 151.9 mg
  • Vláknina 5550 mg
  • Vitamín A 5550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 3.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 55.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z poloviny hladké mouky, vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného čerstvého droždí připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme žloutky, 10 g moučkového cukru, rozpuštěné vlažné máslo, tvaroh a zbylou mouku. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.

  • 2

    Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky silné asi 1 cm a tvarujeme z nich preclíky. Necháme je chvíli kynout.

  • 3

    V pánvi na rozehřátém oleji (nebo sádle) smažíme preclíky dozlatova.

  • 4

    Usmažené, ještě horké preclíky posypeme zbylým moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme teplé.

Komentáře k receptu