Kynuté tvarohové preclíky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 780 kcal
- Sacharidy 75 g
- Tuky 46 g
- Sodík 228 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 262.5 mg
- Draslík 151.9 mg
- Vláknina 5550 mg
- Vitamín A 5550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 3.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 55.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z poloviny hladké mouky, vlažného mléka, špetky cukru a rozdrobeného čerstvého droždí připravíme kvásek. Po vykynutí do něj přidáme žloutky, 10 g moučkového cukru, rozpuštěné vlažné máslo, tvaroh a zbylou mouku. Vypracujeme těsto a necháme je vykynout.
-
2
Na pracovní desce z těsta vyválíme válečky silné asi 1 cm a tvarujeme z nich preclíky. Necháme je chvíli kynout.
-
3
V pánvi na rozehřátém oleji (nebo sádle) smažíme preclíky dozlatova.
-
4
Usmažené, ještě horké preclíky posypeme zbylým moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem. Podáváme teplé.