Krupicový nákyp se skořicovým vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 84 g
- Tuky 9 g
- Sodík 69 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 299.8 mg
- Draslík 206.3 mg
- Vláknina 11864 mg
- Vitamín A 11864 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.7 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Moučkový cukr třeme se žloutky cca 15 minut. Jednu lžíci cukru odložíme na posypání. Přidáme citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a krupici. Zlehka promícháme, rozetřeme do vymazané a moukou vysypané nákypové formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 30-45 minut.
-
2
Mezitím víno svaříme s krupicovým cukrem a skořicí a procedíme. Nákyp tekutinou přelijeme a ještě cca 10 minut zapečeme. Hotový posypeme zbylým moučkovým cukrem a podáváme.