Krupicový nákyp se skořicovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 15 g Máslo čerstvé
  • 15 g Mouka pšeničná hrubá
  • 140 g Pšeničná krupice
  • 110 g Cukr krupice
  • 140 g Cukr moučkový
  • 1 ks Citrony
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 4 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.25 l Víno červené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 84 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 69 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 61 g
  • Cholesterol 299.8 mg
  • Draslík 206.3 mg
  • Vláknina 11864 mg
  • Vitamín A 11864 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Moučkový cukr třeme se žloutky cca 15 minut. Jednu lžíci cukru odložíme na posypání. Přidáme citronovou šťávu, nastrouhanou kůru a krupici. Zlehka promícháme, rozetřeme do vymazané a moukou vysypané nákypové formy a ve středně vyhřáté troubě pečeme cca 30-45 minut.

  • 2

    Mezitím víno svaříme s krupicovým cukrem a skořicí a procedíme. Nákyp tekutinou přelijeme a ještě cca 10 minut zapečeme. Hotový posypeme zbylým moučkovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu