Krupicový nákyp s kávovým krémem
Suroviny
- 15 g Máslo čerstvé
- 15 g Mouka pšeničná hrubá
- 50 g Ořechy vlašské
- 100 g Pšeničná krupice
- 200 g Cukr moučkový
- 60 g Cukr moučkový
- 1 ks Citrony
- 2 ks Jablka
- 4 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný bílek slepičí
- 5 ks Vaječný žloutek slepičí
- 10 ks Cukr kostkový
- 0.0625 l Káva Espresso
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 778 kcal
- Sacharidy 132 g
- Tuky 22 g
- Sodík 173 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 110 g
- Cholesterol 467.3 mg
- Draslík 405.2 mg
- Vláknina 9205 mg
- Vitamín A 9205 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a šťávu a třeme cca 30 minut. Poté přidáme strouhané ořechy, na nudličky nakrájená jablka, krupici a sníh ušlehaný z bílků.
-
2
Nákypovou formu vymažeme máslem, vysypeme moukou, vlijeme do ní těsto, rozetřeme a zvolna pečeme cca 30 minut. Nákyp vyklopíme a necháme vychladnout. Dozdobíme kávovým krémem a podáváme.
-
3
Na krém svaříme kostkový cukr s černou kávou. Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něj přidáme moučkový cukr a postupně do něj za stálého šlehání vmícháme svařenou kávu. Rozetřeme na nákyp.