Kynuté zapečené omelety

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Džem meruňkový
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 1.6 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 15 g Droždí
  • 10 g Cukr vanilka
  • 50 g Cukr moučkový
  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 0.125 l Mléko plnotučné
  • 0.5 l Mléko plnotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 171 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 71.6 mg
  • Draslík 94.2 mg
  • Vláknina 1499.4 mg
  • Vitamín A 1499.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 785 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nasypeme oba druhy mouky, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, z droždí vykynutý kvásek a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout.

  • 2

    Rozehřejeme pánev, vymažeme máslem a upečeme na ní z těsta tenké omelety. Potřeme zavařeninou, složíme do vymazaného pekáčku, zalijeme mlékem a v troubě zapečeme, dokud se mléko nevypaří.

  • 3

    Hotové posypeme vanilkovým cukrem a teplé podáváme.

Komentáře k receptu