Kmínka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 158 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 8 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 5.8 mg
- Draslík 119.2 mg
- Vláknina 2021.8 mg
- Vitamín A 2021.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hmoždíři si roztlučeme kmín. Starší žemle pokrájíme na kostičky a nasucho je v pánvi za častého míchání usušíme. Pak je rozdělíme do talířů. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.
-
2
V hrnci si rozpálíme sádlo a kmín krátce restujeme, přidáme cibuli, osmažíme ji dorůžova, přidáme mouku, papriku, promícháme a krátce osmažíme (asi jen 30 sekund).
-
3
Pak hned přiléváme postupně vodu a stále mícháme, aby jsme jíšku rozpustili.
-
4
Když přijde polévka k varu, snížíme teplotu. Polévku vaříme asi 10 minut, dochutíme ji solí, přimícháme pažitku a nalijeme do talířů.