Mozečková omeleta (minutka)
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 355 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 31 g
- Sodík 1177 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 1554.9 mg
- Draslík 364.2 mg
- Vláknina 482 mg
- Vitamín A 482 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek, opláchneme a necháme okapat. Drobně jej rozsekáme.
-
2
Cibuli oloupeme a zpěníme na 1/4 dávky másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a za stálého míchání vydusíme do sucha.
-
3
Zbývající máslo rozpustíme v pánvi, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a necháme částečně ztuhnout.
-
4
Potom nakloníme pánev, do středu omelety vložíme mozeček, vidličkou přeložíme omeletu v půli a dopečeme ji.
-
5
Nakonec hotovou omeletu s mozečkem překlopíme na teplý talíř.
-
6
Mozeček lze připravit předem jako polotovar.