Mozečková omeleta (minutka)

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 750 g Telecí mozek
  • 200 g Máslo čerstvé
  • 25 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1 g Kmín celý
  • 800 g Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 2 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 1177 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 1554.9 mg
  • Draslík 364.2 mg
  • Vláknina 482 mg
  • Vitamín A 482 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí mozek vložíme do teplé vody, odblaníme jej, zbavíme žilek, opláchneme a necháme okapat. Drobně jej rozsekáme.

  • 2

    Cibuli oloupeme a zpěníme na 1/4 dávky másla. Přidáme rozsekaný mozek, osolíme, opepříme, okořeníme drceným kmínem a za stálého míchání vydusíme do sucha.

  • 3

    Zbývající máslo rozpustíme v pánvi, vlijeme rozmíchaná vejce, osolíme a necháme částečně ztuhnout.

  • 4

    Potom nakloníme pánev, do středu omelety vložíme mozeček, vidličkou přeložíme omeletu v půli a dopečeme ji.

  • 5

    Nakonec hotovou omeletu s mozečkem překlopíme na teplý talíř.

  • 6

    Mozeček lze připravit předem jako polotovar.

Komentáře k receptu