Ořešákový léčivý čaj
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 86 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 0 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 126 mg
- Vláknina 5527 mg
- Vitamín A 5527 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 40 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bylinky používáme čerstvé i sušené. Čerstvé před použitím opláchneme pod tekoucí vodou, tento čaj uvaříme z čerstvých bylin.
-
2
Do konvice dáme drobně pokrájené ořechové listy z ořešáku, pokrájenou jalovcovou kůru, na kousky nakrájenou rebarboru, koriandr, nasekaný česnek medvědí, květy sedmikrásek. Bylinky zalijeme vařící vodou a necháme 10-15 minut vyluhovat.
-
3
Pijeme dva šálky teplého čaje 2 x denně po doušcích. Ochutíme medem a šťávou z citronu.