Dušená plec v mrkvi s pivem
Suroviny
- 400 g Mrkev kořen
- 600 g Vepřová plec
- 350 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 150 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.5 polévková lžíce Cukr krupice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 724 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 357 g
- Sodík 269 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 633.2 mg
- Vláknina 9176 mg
- Vitamín A 9176 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka, cibuli nakrájíme nadrobno, maso na kostky.
-
2
Cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, orestujeme ze všech stran, osolíme a opepříme. Orestované maso přelijeme pivem a pod poklicí dusíme za občasného míchání.
-
3
Když je maso poloměkké, přidáme mrkev a dusíme, až je vše měkké. Zahustíme provařenou jíškou, ochutíme cukrem a citronovou šťávou.
-
4
Jíšku připravíme z másla a mouky. Smažíme, až jíška zezlátne, poté zašleháme vodu a dobře provaříme.