Hovězí guláš s česnekem a pivem
Suroviny
- 900 g Cibule
- 400 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 100 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 10 stroužek Česnek
- 1.2 kg Hovězí kližka
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 35 g
- Sodík 87 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 327.9 mg
- Vláknina 7202 mg
- Vitamín A 7202 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.2 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostky, cibuli jemně nakrájíme, česnek utřeme se špetkou soli.
-
2
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme maso a restujeme.
-
3
Poté přisypeme sladkou i pálivou papriku, zbylou sůl, pepř, promícháme, zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso měkké. Před koncem varu přidáme česnek a dovaříme.