Bramborové placky ze Slezska
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 16 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 81 mg
- Draslík 640.3 mg
- Vláknina 8799.8 mg
- Vitamín A 8799.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oloupeme a nastrouháme na struhadle. Slijeme přebytečnou vodu, osolíme a opepříme. Vmícháme vejce, smetanu a mouku. Vypracujeme tekutější těsto.
-
2
Sádlo rozpálíme a smažíme na něm malé placičky. Potřeme je máslem a povidly a ihned servírujeme.