Noky se smaženými houbami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Houby čerstvé
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 1 ks Cibule
  • 9 ks Vejce slepičí
  • 3.3 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 762 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 560.7 mg
  • Draslík 596.7 mg
  • Vláknina 13658.8 mg
  • Vitamín A 13658.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté houby nakrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno.

  • 2

    V pánvi rozpálíme sádlo a cibulku zpěníme. Přidáme k ní pokrájené houby, které osolíme podle chuti, okořeníme pepřem, kmínem, nejdříve je s cibulkou dusíme do doby, až se z nich vyvaří voda, pak je osmažíme dozlatova. Přimícháme vejce, osolíme (asi 1 lžička), usmažíme klasickou smaženici.

  • 3

    Do mísy dáme hladkou mouku, 1 vejce a vodu (přibližně 2-3 l), vymícháme hladké husté těsto na nočky.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody. Vaříme je přibližně 3-5 minut.

  • 5

    Když nočky vyplavou, vyjmeme je a zamícháme do osmažených hub.

Komentáře k receptu