Podkrkonošské házedlo přes bidlo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 300 g Klobása Dunajská
  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 3.3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1.5 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 790 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 284 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 62.2 mg
  • Draslík 343.7 mg
  • Vláknina 10617 mg
  • Vitamín A 10617 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané brambory omyjeme a nahrubo nastrouháme. Uzenou klobásu pokrájíme na kolečka. Oloupaný česnek utřeme, oloupanou cibuli drobně pokrájíme. V pánvi na másle ji osmažíme dozlatova.

  • 2

    Do mísy dáme hladkou mouku, vejce a vodu (přibližně 2-3 dl) a vymícháme hladké husté těsto na nočky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme sádlo, za stálého míchání nastrouhané brambory rychle osmažíme dozlatova. K bramborům přidáme klobásu, promícháme a prohřejeme.

  • 4

    V hrnci přivedeme k varu 2,5-3 litry vody, dáme do ní lžičku soli a z těsta lžičkou vykrojené nočky naházíme do vařící vody.

  • 5

    Vaříme je přibližně 3-5 minut. Když vyplavou, vyjmeme je a dáme na pánev s osmaženými bramborami a klobásou, promícháme, podle chuti dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.

  • 6

    Každou porci ozdobíme usmaženou cibulkou na másle a podáváme.

Komentáře k receptu