Vysocký bramborák - fofrovanec
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 58 g
- Tuky 13 g
- Sodík 140 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 57 g
- Cholesterol 79.5 mg
- Draslík 770.9 mg
- Vláknina 15137.5 mg
- Vitamín A 15137.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 212.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané brambory omyjeme a jemně nastrouháme. Křížaly /sušená jablka/ omyjeme a namočíme do studené vody na 15 minut, pak je scedíme.
-
2
Z nastrouhaných brambor slijeme vodu a dáme je na větší pánev bez omastku. Nasucho za stálého míchání je opékáme do zhoustnutí.
-
3
Pánev odstavíme z plotny, přidáme vejce, sůl, křížaly, cukr, zázvor a mléko.
-
4
Směs dobře promícháme a dáme ji do pekáče, který jsme vytřeli máslem a směs rozetřeme.
-
5
Pečeme v předehřáté troubě při 220°C dozlatova asi 30 minut. Bramborák pokrájíme na porce a podáváme.